110 miljoen Euro schadevergoeding oud-militairen

Letselschade oud-militairen
Minister Hillen van defensie heeft dinsdag bevestigd aan de leden van de tweede kamer dat de 110 miljoen schadevergoeding bedoelt voor schadeloosstelling van oud-militairen gevonden is. Het ministerie van buitenlandse zaken blijkt over de brug te gaan komen m.b.t. schadeloosstelling.

De zogenaamde “ereschuld” is in het leven geroepen om een einde te maken aan juridische getouwtrek tussen oud-militairen, die psychische schade of letsel hebben opgelopen tijdens werkzaamheden/missies, en defensie.

Via de ereschuld regeling zou er spoedig over gegaan kunnen worden tot betaling van letselschade/smartengeld m.b.t. letsel dossiers van voor 1 juli 2007. Onlangs had de tweede kamer de minister nog op het matje geroepen omdat uitbetaling uitbleef. Voor militairen die letselschade of psychische schade hebben opgelopen op missies na 1 juli 2007 geldt een andere regeling.

Scroll naar boven