Saudische vrouw veroorzaakt auto-ongeluk

In Saudi-Arabië is het voor vrouwen verboden om een auto te besturen. Een bekende pro-vrouwen-achter-het-stuur activiste heeft haarzelf en haar mede-activisten geen goede dienst bewezen. Ze is betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk.

Auto-ongeluk buitenlandShayma Jastiniah veroorzaakte een dodelijk auto-ongeluk met haar SUV. Enige tijd geleden kreeg de brokkenpilote al eens 10 zweepslagen opgelegd van de rechter voor het besturen van een auto.

Auto-ongeluk door complot?

Er wordt volop gespeculeerd dat het ongeval samenhangt met een complot tegen de vrouw en haar politieke activiteiten met het doel om vrouwen achter het stuur te krijgen. In alle waarschijnlijkheid wordt de vrouw aansprakelijk gesteld voor betaling van schadevergoeding voor het auto-ongeluk aan nabestaanden van het slachtoffer. Een strafrechtelijke vervolging is eveneens haar deel.

Scroll naar boven