Bedrijfsongeval met zwaar letsel op kwekerij

Bij een bedrijfsongeval op een kwekerij in Bergen op Zoom is een medewerker zwaar gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde met een lift die pallets opstapelt.

Bedrijfsongeval traumahelicopterHulpdiensten, incl. een traumahelikopter, zijn uitgerukt naar de locatie van het bedrijfsongeluk. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Toedracht bedrijfsongeval onbekend
Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De arbeidsinspectie zal een onderzoek gaan instellen naar de toedracht van het bedrijfsongeval.

Jaarlijks 500.000 bedrijfsongevallen
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben er jaarlijks zo’n 500.000 werknemers een bedrijfsongeval. In 2012 zou het gaan om 587.000 werknemers die lichamelijk letsel of psychische schade hebben opgelopen op hun werk. Bij circa 70% van de slachtoffers gaat het om uitsluitend lichamelijk letsel. Bij 20 % gaat het om psychisch letsel en bij 10% van de werknemers met een bedrijfsongeval gaat het om een combinatie van lichamelijk en geestelijk letsel.

Bedrijfsongevallen in bouw
De meeste ongevallen vinden plaats in de bouwnijverheid gevolgd door de landbouw & visserij, vervoer & opslag en Industrie. Slachtoffers van een bedrijfsongeval hebben in de meeste gevallen recht op schadevergoeding. Voor een schadevergoeding voor arbeidsongeval is het van belang dat een werknemer eventuele aanwezige veiligheidsvoorschriften in ogenschouw heeft genomen.

Voor kosteloos advies m.b.t. letselschade kunt u contact opnemen met Letselschade-Claim. Vaak dezelfde dag, maar uiterlijk binnen 1 werkdag wordt er telefonisch contact met u opgenomen. U wordt dan voorzien van kosteloos advies m.b.t. uw ongeval. Wanneer u een geschikte zaak heeft, kunt u er vervolgens voor kiezen om schadevergoeding te eisen via Letselschade-Claim.

Indien u direct advies wilt kunt u zelf ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: 035 711 0484

Scroll naar boven