Schadevergoeding giftige verf defensie

Behoort u tot de groep (oud) medewerkers die voor defensie gewerkt heeft met de giftige Chemical Agent Resistant Coating en chroomhoudende verf? In dat geval heeft u waarschijnlijk recht op schadevergoeding. Wanneer u weet dat u in het verleden gewerkt heeft met CARC of Chroom V in opdracht van defensie, kunt u zich melden bij ons melden voor schadevergoeding voor de gevolgen van de giftige verf. Ook kunt u bij het zorgloket van het ABP (brdteamzc@abp.nl of telefoonnummer 045-579 80 05) informeren naar ontwikkeling.  Wanneer u zich hier heeft aangemeld, wordt u zoveel mogelijk op de hoogte gesteld over de ontwikkelingen in de onderzoeken.

Klachten ontstaan door werken met CARC

De klachten die ontstaan zijn door het werken met CARC zijn afhankelijk van de tijdsduur (hoelang heeft u dat werk gedaan), de concentratie van de stof en of u tijdens de verwerking gebruik heeft gemaakt van beschermende middelen.

Er is verband tussen het werken met CARC en kanker. Vooral kanker aan longen, nieren en lever zijn veel voorkomend. Andere klachten zijn vooral longklachten zoals COPD, auto-immuunziekten en chronische vermoeidheidsklachten. Verder tast het chroom de tanden aan, waardoor deze bruin kunnen worden en het glazuur bros.

Waar werd er met CARC gewerkt?

Het is nog niet duidelijk of alle locaties waar met CARC gewerkt werd in beeld zijn, wel is duidelijk dat er in de Prepositioned Organisational Material Storage (POMS) –sites in Brunssum, Vriezenveen, Ter Apel, Eygelshoven en Coevorden tussen 1984 en 2007 gewerkt werd met CARC.

Schadeclaim indienen

Wanneer u een schadeclaim wilt indienen kunnen wij u informeren over de mogelijkheden en u bijstaan in het proces. Er zijn al schadeclaims uitgekeerd aan oud-medewerkers. Op 29 september 2014 maakt het NOS bekend dat een ziek personeelslid van de voormalig vliegbasis Twente een schadevergoeding kreeg uitgekeerd van €100.000,=, omdat defensie hem niet had beschermd. Uw gezondheid krijgt u er niet mee terug, maar als u hiervan het slachtoffer bent heeft u recht op een ruimhartige schadevergoeding.

Scroll naar boven