Veel verkeersslachtoffers van verkeersdelicten ontevreden

Letselschade auto-ongevalIn april 2017 werden de resultaten bekend van een onderzoek uitgevoerd door het Fonds Slachtofferhulp. In dat onderzoek werd gevraagd hoe tevreden slachtoffers en nabestaanden van ernstige verkeersongevallen waren over de straffen die werden opgelegd aan de daders. Dit omdat het Fonds Slachtofferhulp geregeld te maken had met teleurgestelde slachtoffers.

Roekeloos gedrag in het verkeer

Bestuurders die onder invloed van alcohol en drugs achter het stuur kruipen en hierbij slachtoffers maken. We horen het helaas vaak en het daarbij behorende gedrag zoals hoge snelheden en het negeren van verkeersborden maakt dat deze mensen een gevaar op de weg zijn. Slachtoffers en nabestaanden vinden dat er te laag gestraft wordt bij deze ernstige verkeersmisdrijven. Deze mensen voelen zich niet gehoord door de rechtbank en het gaat hier om een grote groep van maar liefst 65 % van de slachtoffers.

Wetwijziging

Naar aanleiding van dit onderzoek pleit de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers voor een wetswijziging. Hier zijn Kamervragen over gesteld en de minister heeft de Kamer toegezegd om zo snel mogelijk met een wetswijziging te komen, waardoor het mogelijk wordt om hogere straffen op te leggen. Een wetswijziging waarbij voor een zware straf geen opzet tot het veroorzaken van letsel vereist is, maar waarbij het opzettelijk in gevaar brengen van anderen voldoende grond is om zwaarder te bestraffen.  Roekeloosheid is een keuze en iets totaal anders dan onvoorzichtigheid. Bij roekeloosheid moet u zich ervan bewust zijn of kunnen zijn dat u zich onverantwoord gedraagt en anderen in gevaar brengt.

Bent u verkeersslachtoffer en wilt u advies?

Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Scroll naar boven