Risicovol spelen voor kinderen

Ongeval letselschade spijkerVeiligheidNL komt in april 2017 met een opmerkelijke campagne. Het stimuleren van risicovol spelen. Met de slogan ‘Met een beetje risico komen ze er wel’ worden ouders aangemoedigd om hun kind wat meer risico te laten lopen. Dit omdat kinderen in de huidige maatschappij overbeschermd worden en hierdoor niet meer leren omgaan met risico’s.

Wat is risicovol spelen

Volgens de campagne van VeiligheidNL gaat het bij risicovol spelen over:

 • spelen met gevaarlijke voorwerpen
 • spelen uit zicht
 • spelen met snelheid
 • trek en duwspelletjes
 • spelen op gevaarlijke plekken
 • spelen op hoogtes.

Dit risicovol spelen zou een positieve invloed hebben op de fysieke gezondheid, het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, het doorzettingsvermogen en de sociale vaardigheden.

Voorkom letselschade

Natuurlijk is het belangrijk dat kinderen om leren gaan met een beetje risico, maar als ouder wilt u uw kind beschermen en daarom kunt u uw kind het beste een paar basisregels leren.

 • Gebruik altijd pols- en elleboogbeschermers bij het skeeleren of skateboarden en draag het liefst ook een helm.
 • Laat geen gereedschap en andere benodigdheden rondslingeren. Je trapt makkelijk in een spijker of punaise die op de grond is gevallen en een boordevol werkblad maakt de kans groot dat er iets vanaf valt. Niemand vindt het leuk om een hamer op zijn tenen te krijgen.
 • Bij klimmen is de buik naar het klimobject (bijvoorbeeld de stam van de boom) gericht en je houdt altijd op drie punten contact met het klimobject, dus twee handen en één voet of twee voeten en één hand.
 • Niet klimmen op natte objecten, dan neemt de kans op uitglijden en vallen toe.
 • Maak duidelijke afspraken over wat wel en niet mag en baken het speelgebied af.

Toch letselschade opgelopen bij een speelongeval?

Natuurlijk hopen we allemaal dat er niets mis gaat, maar de kans blijft aanwezig. Wanneer uw kind toch letselschade oploopt door een speelongeval en dit vanwege een ander, dan is deze persoon mogelijk aansprakelijk.

Contact

Wilt u hier meer informatie over nodig en wilt u weten of u in aanmerking komt voor letselschadevergoeding? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Dan spreken wij de zaak gratis en vrijblijvend met u door.

 

 

Scroll naar boven