Letselschade door een MOM-prothese

Medisch falenDe MOM-prothese (oftewel metaal-op-metaal prothese) is een prothese waarbij gebruik wordt gemaakt van een metalen kop die beweegt in een metalen kop. Hierbij kunnen kleine metaaldeeltjes loslaten en in het lichaam terecht komen. Deze metaaldeeltjes zwerven hierna door het lichaam en kunnen dan allerlei klachten gaan geven zoals zwellingen, ontstekingen, bewegingsbeperking, botverlies en pseudotumoren.

Geplaatst voor 2012

Sinds 2012 adviseert de Nederlandse Orthopedische Vereniging geen MOM-protheses meer te plaatsen en zijn alle ziekenhuizen in Nederland gestopt met het plaatsen van deze heuprotheses. Hierna zijn alle patiënten met een MOM-prothese door hun ziekenhuis en orthopedisch chirurg geïnformeerd en gecontroleerd. Toch lopen er nog vrij veel mensen rond met een MOM-prothese.

Medische schade

Wanneer u door de MOM-prothese schade heeft opgelopen, is dit niet de schuld van het ziekenhuis of de arts. Een claim kan ingediend worden bij de leverancier, omdat deze een ondeugdelijk product heeft geleverd.

Claim indienen

Heeft u letselschade opgelopen door een MOM-prothese en wilt u hiervoor de leverancier aansprakelijk stellen? Vul dan onderstaand contactformulier in en één van onze letselschade-adviseurs neemt binnen 24 uur contact met u op. Iedere zaak staat op zich, dus ook in uw geval zal de zaak eerst goed met u doorgenomen worden, waarna er gratis en vrijblijvend advies volgt. Desgewenst kunt u hierna de zaak door ons laten behandelen.

 

Scroll naar boven