Bookmaker SCA gaat 7,5 miljoen dollar schadevergoeding eisen van Lance Armstrong

De Amerikaanse bookmaker SCA gaat schadevergoeding eisen van 7-voudig tourwinnaar Lance Armstrong. De Amerikaanse anti-doping autoriteit USADA is er op uit om de Tourzeges van Lance Armstrong af te pakken.

Schadevergoeding eisenNa aankondiging van Lance Armstrong dat hij de strijd tegen het USADA gaat staken, ligt het in de lijn der verwachtiging dat hij zijn zeges in de Tour kwijtraakt.

Armstrong zou volgens verschillende oud-collega wielrenners doping hebben gebruikt gedurende zijn carrière.

Het USADA zou van maarliefst 10 oud-ploeggenoten, onder wie doping zondaar Floyd Landis, belastende verklaringen hebben omtrent dopinggebruik van de Texaan.

Schadeclaim SCA ad. 7,5 miljoen dollar
Wanneer het USADA er in slaagt om Lance Armstrong zijn zeven tourtitels af te pakken, dan  gaat de Amerikaanse Bookmaker vele miljoenen aan schadevergoeding eisen. Armstrong had bij name van zijn firma Tailwind bijna 450.000 dollar ingezet op tourzeges in de jaren 2001 t/m 2005. Aangezien de Amerikaan in de betreffende jaren ook daadwerkelijk de Tour de France won werd zijn inzet beloond met bijna 20 miljoen dollar.

SCA zou een eerste schadeclaim ter hoogte van 7,5 miljoen dollar voorbereiden. Het valt te verwachten dat meer bedrijven en sponsors van de Texaan hun geld terug willen en een schadeclaim indienen als Armstrong definitief zijn tourzeges kwijt raakt.

Scroll naar boven